Добавить новость Софт (файлообменник) Доска объявлений

Ваш Профиль
  
               
Логин:
Пароль:
     




Димитров 

Комментарии




Новое в блогах



Новое на форуме



Главная » 2010 » Ноябрь » 7 » Вибори проходили всупереч міжнародним стандартам ( основні недоліки )
Вибори проходили всупереч міжнародним стандартам ( основні недоліки )
14:37
Усі непідконтрольні владі експерти і спостерігачі заявляють, що місцеві вибори були нечесними, непрозорими і недемократичними. Владою було зроблено все, щоб не допустити рівноправного представництва та суспільного контролю.
Саме таку загальну оцінку виборам дали на прес-конференції в Києві представники громадських організацій, які ведуть спостереження та моніторинг місцевих виборів в Україні. http://www.ukrpohliad.org/news.php/news/4346
Голова правління ГМ ОПОРА: "Місцеві вибори в Україні відбулися не згідно міжнародних стандартів, тому їх неможливо визнати чесними, прозорими та демократичними. Висновки ОПОРИ ґрунтуються на результатах довготермінового та короткотермінового спостереження, критеріях оцінювання належної практики організації та принципів проведення виборів, які викладено в документах Венеціанської Комісії, Копенгагенської конференції та ОБСЄ”, - заявила Ольга Айвазовська.
Секретар Громадянської Асамблеї України: “Організація та перебіг місцевих виборів – 2010 засвідчила чіткий поворот політичної влади країни назад – до нехтування демократичними стандартами і свободами. Ця кампанія за оцінками представників Громадянської Асамблеї України в регіонах є найгіршою за п’ять останніх років. Загальна оцінка виборів дає підстави стверджувати про невідповідність місцевих виборів — 2010 стандартам вільних, чесних, справедливих та прозорих виборів”, - сказав Андрій Когут.
Голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив, представник Мережі підтримки реформ: “Українська демократія виявилася "кульгавою"… щодо чесності чи справедливості виникають обґрунтовані сумніви. Ми не можемо говорити про втілення демократичних стандартів виборів у повному обсязі, більше того дедалі очевиднішим є відкат від досягнутого в цій царині», - констатував Ігор Когут.
Комітет виборців України, Наталія Линник: “Багато статей закону про місцеві вибори не відповідає загальноприйнятим демократичним нормам і стандартам”.
ОСНОВНІ НЕДОЛІКИ ВИБОРІВ (визначення громадських організацій із моніторингу).
1. Виборче законодавство змінено напередодні початку кампанії.
2. Упередженість роботи виборчих комісій через їх незбалансоване формування, владні політичні сили всюди отримали більшість, що забезпечило їм прийняття будь-якого рішення.
3. На етапі реєстрації кандидатів ТВК створювали перешкоди окремим кандидатам чи партіям, у першу чергу, йдеться про партію «Батьківщина».
4. Більшості з потенційних суб’єктів виборчого процесу вдалося оскаржити в суді дії ТВК, але ТВК вибірково виконували судові рішення, або затягували процес.
5. Слабка, часто відсутня реакція правоохоронних органів на заяви щодо в погроз і тиску на кандидатів, вчинення фізичного чи морального насильства щодо окремих суб’єктів виборчого процесу.
6. Проблема якісної підготовки та відсутність жорсткого контролю за друком бюлетенів поглибили недовіру до виборів у цілому. (Копенгагенський документ чітко визначає, що процедури повинні забезпечувати надійний захист виборчих бюлетенів та іншої документації.)
7. У день голосування було порушено ряд організаційних процедур, зокрема, не дотримано принципу індивідуального та таємного голосування.
8. Непоодинокі факти виносу печаток із приміщення ДВК, що прямо заборонено законом, самостійне коригування протоколів представниками комісій дільничного рівня вже в приміщеннях ТВК.
9. Обмеження доступу спостерігачів при підрахунку голосів у тих комісіях, де спостерігалась незначна перевага одного з кандидатів, або кандидат від Партії регіонів відставав із незначним відривом. (Харків, Одеса та ін. Як відомо, харківська міська виборча комісія завершуватиме підрахунок фактично без можливості забезпечити спостереження.)

Додатково. В Україні створено громадський прес-центр «Місцеві вибори — 2010. Факти, порушення, тенденції». Його засновано громадськими організаціями, які ведуть моніторинг і спостереження: Громадянська мережа ОПОРА, Мережа підтримки реформ, Фонд «Демократичні ініціативи», Громадянська асамблея України.

Вы можете разместить ссылку на страницу в социальных сеятх:
Категория: Политика | Просмотров: 1046 | Добавил: Ferrari | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 6

Добавил:андрей
-1

Яка влада, такі й вибори. Якщо народ проковтне цю махінацію, то Україні як нормальній Європейській державі гаплик.
Дата публикации: 08.11.2010 в 08:51 Спам[Материал]

Добавил:человек
0

Так и есть.Выборы грязные и были сфальсифицированы-это понятно.даже.дураку.
Дата публикации: 08.11.2010 в 16:43 Спам[Материал]

Добавил:.kjgf
-1

дураки выбирали !
Дата публикации: 08.11.2010 в 22:43 Спам[Материал]

Добавил:прохожий
+1

послушайте, выборы уже прошли... не надоело косточки перемывать... или вы хотите чтобы мы каждый месяц на выборы ходили... как будто что то изменится... смешно даже
Дата публикации: 09.11.2010 в 09:35 Спам[Материал]

Добавил:андрей
0

Если будем часто ходить на выборы, то в любом случае ситуация будет меняться. Власть поймет, что она не навсегда и ее можно сменить. А если будем молчать или игнорировать выборы, то ничего не изменится это точно. Возьмите Россию. Там выборов нет уже с 2000 года, как Путин пришел к власти. Вернее выборы там есть только для отмазки перед Западом. Народ на выборы не ходит. явка низкая, натягивают 30-40% в основном приходят пенсионеры и проплаченные партиями избиратели. Всегда при таком раскладе побеждает партия власти "Единая Россия". Но от этого в стране ничего не меняется. Коррупция во всех сферах, развал армии, МВД, культуры. Что в том хорошего. Нужна политическая конкуренция и тогда жизнь будет меняться. Партия регионов сейчас берет пример с "Единой России". Янык пытается бетонировать власть. Этого допускать нельзя. Иначе будет застой и гниение, как в России. Лучшие люди будут уезжать из страны. Россия существует как государство только благодаря своей нефти и газу. У Украины такой возможности пополнения бюджета на халяву нет. Поэтому выборы нужны. Без выборов живут только Куба, Северная Корея, Россия да Белоруссия. Но на них равняться не стоит.
Дата публикации: 11.11.2010 в 05:19 Спам[Материал]

Добавил:Андрею
+1

Все верно пишешь,поддерживаю.
Дата публикации: 20.11.2010 в 21:35 Спам[Материал]
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Тысяча и один пасьянс

Мисс Димитров



Наш опрос
Какими сервисами гугля вы пользуетесь?
1. Поисковик
2. YouTube
3. GoogleMap
4. GMail
5. Другие
6. Ничем
Всего ответов: 141



Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0




Сегодня на сайте
Nastya199001, Mika, Marisha21, Viktorr, Georgiy, Korovka33, shunenko, Zer, малая, dashka25, Доминика, Rewa, Evrik, Seregga, Raykan, ВалентинаОстапова, Anton40, Darius4678, SeraphXS, StarTrek22, TheBestAnGeL, zacqawert, Chemes, acontinent, m41639420, Octopi, MarioFred90, Tolik, AndriyKucherenko1998, Wasilij



День Рождения у:
PADOCTb(39), Deacy(34), pobeda(63), damansk73(51)



 

Copyright MyCorp © 2024