Все-таки» чи «все таки»?
|
|
DunncanDucatti | Дата: Четверг, 09.05.2024, 12:43 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
| Я хочу почати цікаве обговорення не по темі, можна почати з чогось простого наприклад: Як правильно пишеться: 'все-таки' чи 'все таки'? Можливо, хтось може роз'яснити цю правописну нюанс та надати приклади вживання? Буду вдячний за відповіді та можливі пояснення!!
|
|
| |
ofedoruk | Дата: Четверг, 09.05.2024, 13:01 | Сообщение # 2 |
Рядовой
| Привіт! Дійсно, це цікава тема для обговорення. Щодо вашого запитання, правильний варіант - 'все-таки'. Це вживається для позначення настійності або навіть здивування. Наприклад: 'Він все-таки зміг здобути перемогу'. А 'все таки' - це сполучення слів, яке вживається для вираження зміни думки чи погодження. Наприклад: 'Ми йшли дощем, а все таки дісталися додому сухими'.
|
|
| |
DunncanDucatti | Дата: Четверг, 09.05.2024, 13:01 | Сообщение # 3 |
Рядовой
| Дуже дякую за пояснення! Тепер зрозуміло. А може ви порекомендуєте якісь джерела, де можна дізнатися більше про правописні правила та нюанси?
|
|
| |
ofedoruk | Дата: Четверг, 09.05.2024, 13:02 | Сообщение # 4 |
Рядовой
| Залежить від вашого рівня зацікавленості та потреби. Якщо вам цікаво основне, то можна скористатися онлайн-джерелами, такими як 'Нові економічні новини', де часто публікують статті з правопису та мови наприклад ось https://nenws.com/samoosvita/iak-pyshetsia-vse-taky-chy-vse-taky/ . Якщо ви хочете докладнішу інформацію, можна обратися до спеціалізованих книг або навіть підручників з української мови.
|
|
| |
DunncanDucatti | Дата: Четверг, 09.05.2024, 13:02 | Сообщение # 5 |
Рядовой
| Дуже вдячний за рекомендації! Обов'язково скористаюся вашими порадами.
|
|
| |